Brinckers ridehacks helpen je verder
Brinckers ridehacks helpen je verder

Brinckers hacks: keep on riding!

Je wilt maximaal plezier hebben van je nieuwe elektrische fiets. Daarom hebben wij Brinckers iets leuks voor je bedacht: Brinckers #ridehacks. Wij voorzien je van de beste en handigste tips (lifehacks), zodat jouw Brinckers absoluut geen geheimen meer voor je kent. Want wist je bijvoorbeeld dat als je je e-bike regelmatig schoonmaakt op de juiste manier, je betere prestaties kunt verwachten? En dat sommige Brinckers e-bikes heel geschikt zijn voor kinderzitjes? Bekijk snel alle #ridehacks op deze pagina!

#ridehacks

De e-bike accu

De accu is één van de belangrijkste onderdelen van je Brinckers e-bike! De accu levert energie aan de motor, zodat jij lekker licht kunt fietsen. Is de accu leeg, dan valt ook de ondersteuning weg. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus is het belangrijk om goed voor je fietsaccu te zorgen. Meer weten over accucapaciteit, actieradius en levensduur? Lees dan onze accu-#ridehacks!

Het motorsysteem

De motor: het hart van je e-bike… In feite bepaalt de motor van je elektrische fiets het karakter van je e-bike. Natuurlijk is de motortechniek heel belangrijk (een Bosch motor heeft andere eigenschappen dan een Bafang motor), maar ook de positie en de sensoren van de motor is bepalend voor het rijgedrag van jouw e-bike.

Wat betekent dat dan precies? Waarom is een voorwielmotor anders dan een middenmotor? En waar moet je op letten als je een e-bike gaat uitproberen? Dat lees je in onze motor-#ridehack!

Display & bediening

Elke Brinckers e-bike heeft een display met diverse functies waarmee je de fiets kunt bedienen. Er zitten verschillen tussen de verschillende motorsystemen. Zo kan het display bijvoorbeeld naast het handvat of juist in het midden van het stuur zitten, of de bediening naast het handvat en het scherm juist in het midden. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Lees lees het in onze display-#ridehack!

Beveiliging van je Brinckers e-bike

Fietsendieven, ze gaan al even lang mee als de fiets zelf. Bijna iedereen heeft er helaas wel eens mee te maken gehad: je komt terug bij de fietsenstalling en je fiets is verdwenen! Of soms zijn de dieven nog brutaler en stelen ze je fiets gewoon uit je schuur! Een elektrische fiets is een mooie buit voor de fietsendief, dus zorg ervoor dat je je e-bike maximaal beveiligt!

Wat kun je doen om jouw Brinckers elektrische fiets te beschermen tegen fietsendieven? Je leest het in onze beveiligings-#ridehack!

Kinderzitjes op de e-bike

Samen fietsen is leuker dan alleen! Kun je kinderzitjes bevestigen op de elektrische fietsen van Brinckers? Het antwoord daarop is ‘Ja!’, maar let op: niet alle modellen zijn even geschikt! Benieuwd welke fietsen bij uitstek geschikt zijn voor kinderzitjes en welke zitjes je makkelijk kunt monteren? Lees dan onze kinderzitjes-#ridehack!

Je e-bike schoonmaken

Tja, we weten het: schoonmaken is niet je favoriete bezigheid. Toch is het schoonmaken van je elektrische fiets wel aan te raden! Op die manier verleng je de levensduur van je fiets en zorg je voor maximale prestaties. Het schoonmaken van je e-bike is dus noodzakelijk kwaad.

Hoe vaak moet je je Brinckers e-bike schoonmaken? En hoe moet je dat dan precies doen? Want met al die elektrische onderdelen moet je wel even goed opletten hoe je je e-bike schoonmaakt. De beste tips? Lees ze in onze schoonmaak-#ridehack.

Enviolo versnellingen

Een aantal Brinckers modellen beschikt over een Enviolo naafversnelling. Dit luxe versnellingssysteem is een comfortabele upgrade voor elektrische fietsen. Nu is de vraag, hoe werkt het en wat kun je eigenlijkmet zo’n Enviolo versnelling? En voor wie is Enviolo het meest geschikt? Lees het in onze Enviolo-#ridehack!

Geen zorgen dankzij onze partners

Jouw plezier is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van onze e-bikes. Bij ons is de hoogste kwaliteit de standaard en om je te verzekeren van onbezorgd fietsen, stellen wij onze e-bikes met zorg samen. Alleen het beste ontwerp brengen we in productie en we gebruiken enkel onderdelen van de hoogste kwaliteit.

Bosch logo
Bafang logo
Shimano logo
Selle Royal logo
Schwalbe logo
Enviolo logo

Geen zorgen dankzij onze partners

Jouw plezier is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van onze e-bikes. Bij ons is de hoogste kwaliteit de standaard en om je te verzekeren van onbezorgd fietsen, stellen wij onze e-bikes met zorg samen. Alleen het beste ontwerp brengen we in productie en we gebruiken enkel onderdelen van de hoogste kwaliteit.

Bosch logo
Bafang logo
Shimano logo
Selle Royal logo
Schwalbe logo
Enviolo logo
Klantonderzoek
Waar te koop?
Wij staan voor je klaar