#ridehack: display en bediening uitgelegd

Elke Brinckers e-bike heeft een display met bedieningspaneel waarmee je de fiets kunt bedienen. Er zitten verschillen tussen de verschillende motorsystemen. Zo kan het bedieningspaneel bijvoorbeeld verwerkt zitten in het display, maar kan het ook een losse controller zijn, waarbij het display midden op het stuur zit en de bediening naast het handvat. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Lees lees het in deze display-#ridehack!

Led of lcd?

Op de Brinckers elektrische fietsen kun je verschillende displays met bediening tegenkomen. Zo heb je modellen met een led-display (Baxter) of modellen met een lcd display (Boston, Brisbane, Granville, Granville Sport).

1. Led display (Bafang)

Een led display is de meest simpele uitvoering van een display. Aan de hand van enkele lampjes (leds) kun je zien welke ondersteuningsstand je gebruikt en hoeveel batterij je nog over hebt. Bij het led display zit de bediening erin verwerkt: je hebt dus alles in één naast het handvat. Zo kun je alles bedienen zonder je handen van het stuur te halen.

Led display

Het led display is vanwege zijn simpele karakter een stuk goedkoper dan een lcd display.

De Brinckers Baxter F7 en HM8 zijn voorzien van dit gebruiksvriendelijke led display. Het voordeel van dit simpele led display van de Baxter is dat hij over een bluetooth verbinding beschikt. Wanneer je gebruik maakt van de Bafang GO-app kun je dit display makkelijk verbinden met je smartphone voor bijvoorbeeld navigatie.

2. Lcd display (Bafang)

Een lcd-display is iets complexer en luxer display waarop je meer informatie kunt aflezen. Denk bijvoorbeeld aan gemiddelde snelheid, ritafstand en resterende actieraduis. Dit type display is altijd in het midden van het stuur geplaatst en de bediening naast het handvat.

Full color display

Het Bafang lcd display is een full-color display dat ook in fel daglicht goed leesbaar blijft. Daarnaast heeft dit type display een USB-uitgang, waarmee je onderweg je telefoon kunt opladen of je telefoon kunt gebruiken voor navigatie.

De Brinckers Brisbane M8/M310 en de Brinckers Boston zijn voorzien van dit luxe display.

3. Lcd display (Bosch)

Het Bosch systeem heeft weer een ander soort lcd display. De Brinckers Granville modellen met Bosch Active Line motorsysteem zijn allen voorzien van het Bosch Intuvia display. Het Intuvia display is niet full-color, maar biedt wel enorm veel mogelijkheden om onderweg informatie over je e-bike op te vragen. Daarnaast is dit compacte display afneembaar: als je je e-bike gaat parkeren kun je dit display er zo af klikken. Dat is een mooie extra anti-diefstalbeveiliging!

Intuvia display

De Brinckers Granville M8/S9 en de Brinckers Granville Sport zijn allemaal uitgerust met het Bosch Intuvia display midden op het stuur.

Wil je meer weten over de functies van je display? Bekijk dan ook eens de handleiding van je e-bike.